donderdag 7 juni 2012

En zo is mei ook al weer voorbij!

Ook de meimaand was weer voorbij voordat ik het in de gaten had! Ik had uiteraard ook weer genoeg te doen  de laatste weken. Uiteraard was er de markt op 12 mei waar ik in mijn vorige blog al over schreef, hier nog wat foto's ..........

Close-up van mijn kraam, foto gemaakt door Woolwench

En dit draadje maakte ze met o.a. zijden hankies die ze die dag
me kocht. Prachtig he!Geweldig! De schapekoppen van Wolkewietje...

En ondanks de frisse wind was het toch lekker spinnen
en breien in het zonnetje...


Natuurlijk was Jeanet Koek er ook met o.a. haar vermaarde
sokkenpakketjes...... en nog veel moois!Een geïnteresseerde bezoeker.....


Afgelopen zaterdag heb ik een dagje heerlijk zitten spinnen bij 'De Veldschuur'. De jaarlijkse publieksdag stond in het teken van het schaapscheren en de prachtige natuur rondom De Veldschuur. Er was buiten van alles te zien en te doen rond oude ambachten en binnen mocht ik het spinnen demonstreren, naast een viltster die prachtige sjaals showde en ondertussen samen met een aantal andere dames de kinderen bezig hield met het vilten van armbandjes, schminken en nog veel meer leuks. Heerlijk om een dagje te spinnen en vragen te beantwoorden en niet mijn hele hebben en houden te hoeven meeslepen voor mijn kraam. Het is altijd goed georganiseerd bij De Veldschuur, maar altijd op een relaxte, vrijblijvende manier. Al met al een hele leuke dag!

met buiten muziek en dans......


wol verven met plantaardige verfstoffen....

de veldschuur in vol ornaat......

heerlijk brood, vers uit de oven!


met binnen de gevilte sjaals met op de achtergrond mijn wieltje..

vilten kettingen.............

en natuurlijk coördinator Hanneke!

Natuurlijk wordt er nog steeds van alles gebreid tussen de bedrijven door. Veel kan ik niet laten zien omdat het voor de komende Kwartaalselectie is die er nu echt bijna zit aan te komen. Onderstaande sjaal kan ik wel laten zien maar pas na het blocken zie je het garen pas echt tot zijn recht komen. Wel het bewijs dat ik echt nog aan het breien ben! Ik brei de sjaal met een enkeldraads lacegaren uit de webshop en het wordt de Tree & Sky Lace Stole Morgen weer vroeg op voor de laatste werkdag van deze week en voor het weekend heb ik al weer flink wat verfwerk in de planning staan om de webshop een hoognodige aanvulling te geven. Nu snel nog een paar toeren breien voor het slapen want de sjaal is nog lang niet af!

Iedereen alvast een heel fijn weekend!!!

2 opmerkingen:

  1. Wat een gezellig logje! Komen erg mooi en gezellige dingen voorbij. Van het weekend maar flink aan de bak met verven want voor je het weet.....is het 1 juli. LOL

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat weer een heerlijke blog! Een schitterende foto van jouw wolletjes. Wat een kleur! De open dag van 'de Veldschuur' was vast ook heel gezellig en dat kant breiwerk ga ik ook eens proberen. Lijkt heel ingewikkeld. Ieder z'n vak... draadjes afhechten bij weefwerk is voor mij geen moeite; Bedankt voor je reactie op mijn Mac Thomas sjaal.
    Tot een volgende keer en groeten van Willemien.

    BeantwoordenVerwijderen