dinsdag 10 april 2012

Het is weer tijd.........

Het is weer die tijd van het jaar..... de tijd om vachten te sorteren, te ontdoen alle viezigheid, grasjes, takjes en andere dingen die je liever niet wilt weten! De laatste 2 dagen laat het weer me weer behoorlijk in de steek en dit doe ik het liefst toch buiten natuurlijk (mijn huisgenoten houden niet van de geur van ongewassen wol in de woonkamer, gek he...........:D) Maar de afgelopen weken zag mijn terras er regelmatig zo uit, ontdaan van alle poespas, plaatsgemaakt voor de nieuwe vachten..........


En dan maar wassen, wassen, wassen en spoelen, spoelen, spoelen, waarna het leukste kan beginnen! Verven!

Ook deze vriendjes mochten er onlangs weer aan geloven en ik heb nog behoorlijk werk met het sorteren van de mooie lokken van Bertus, Carin en Ivonne maar dan heb je uiteindelijk ook wel wat bijzonders!Er is maar weinig dat aan mohair kan tippen als je het verft, wat een mooie glans, wat een prachtige kleuren. Binnenkort dus weer nieuwe lokken in de shop, nu nog even flink sorteren, wassen, verven en nog wat kaarden. Vervelen? Wat betekent dat ook al weer......!

3 opmerkingen:

 1. Tja, het weer heb je niet in de hand.... Ik wil ook graag met mijn vacht van een blauwe Texelaar aan de gang; het is er maar 1, eerst moet ik een weefopdracht afmaken en vanmiddag heb ik een uitje met de weefkring....
  Mohair is een prachtig materiaal. Je kunt er ook heel goed mee weven; wie weet ga je dat toch nog eens doen.
  Succes met de wol en ik ben zo benieuwd naar het patroon. Natuurlijk laat ik weten wat ik er van gemaakt heb.
  Een fijne dag en de groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou daar heb ik helemaal geen verstand van vachten en zo. Klinkt idd een vies werkje, maar daarna mag je het mooie werk doen. Ben heel benieuwd naar je nieuwe creaties.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, je moet er wat voor overhebben zeggen ze dan maar dan heb je ook wat! Ik ken het luchie! Niet mijn favoriet maar wat je er uiteindelijk aan overhoudt! Zo mooi!! Oh en die mohair moet ik ook wat voor bedenken.

  BeantwoordenVerwijderen